Otvorena izložba rezbarskih radova Časlava Milisavljevića u Zvečanu

Izložba časlava u zvečanu
FOTO: KoSSev

U plesnoj sali Doma kulture u Zvečanu sinoć je održana druga samostalna izložba rezbarskih radova u drvetu, Časlava Milisavljevića, pod nazivom „Duhovni medaljoni“.

Posle predstavljanja publici u Leposavićunekadašnji novinar Radija Kosovska Mitrovica, sa oko 70 radova koje je stvarao godinama unazad, upoznao je i publiku u Zvečanu. Poručuje da ga drvo inspiriše, te da je u poznim godinama pronašao umetnički smisao.

„Družeći se sa umetnicima svih ovih godina, pronašao sam onu najtananiju nit kojoj sam se u potpunosti predao. Drvo je oličenje postojanosti i ostavljajući trag na njemu, ostavljamo zaveštanje budućim generacijama“.

O ovom umetniku, kao i o njegovom radu, govorili su njegovi prijatelji, pesnik, Nenad Jero Radenković, kao i Ivan Vučković iz Centra za kulturu u Leposaviću.

„Posetioci sinoćne izložbe mogli su da vide rezbarske radove koji se odnose uglavnom na Pravoslavnu ornamentiku što uključuje vinjete, krstove i likove svetitelja“, poručio je tokom izložbe Vučković.

Za umetnički program bili su zaduženi dirigent Crkvenog hora, Petar Rakić, kao i nastavnici i učenici srednje muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ iz Kosovske Mitrovice.

Svi zainteresovani izložbu će moći da pogledaju u ovom izdanju u narednih 15 dana u zvečanskom Domu kulture.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.