Otvoren prelaz Kruševo (Dragaš) – Šištavac (Kukeš)

Foto: Facebook Đeljalj Svećlja

Danas je otvoren pogranični prelaz Kruševo – Šištavac. Vest je potvrdio kosovski ministar unutrašnjih poslova Đželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla), koji se pohvalio susretom sa albanskim kolegom Bljedarom Cucijem.

Podsećajući na to da se radi o rezultatu sporazuma koji je potpisan na sastanku dve vlade, te da je u pitanju primena drugog od ukupno tri sporazuma koji počinju da se primenjuju, Svečlja je naveo:

„Zajednički pogranični prelaz biće otvoren 24/7, u službi građana, vozila i prevoza nekomercijalne robe. Omogućiće kretanje građana trećih zemalja, povećaće ekonomiju naših zemalja i razviti turizam u prelepim planinama Šare“.

Svečlja takođe otkriva i da je sa Cucijem razgovarao o novim sporazumima.

„Kako bismo olakšali živote naših građana sa obe strane granice. Uz našu punu volju i posvećenost naših tehničkih timova, dogovor za stanovnike pograničnog pojasa biće finalizovan vrlo brzo“, naveo je, dodajući:

„Svaka inicijativa za uklanjanje barijera sa kojima se Albanci mogu suočiti imaće našu maksimalnu posvećenost. Svaki izazov sa kojim se Albanija može suočiti, uvek ima Kosovo na svojoj strani. Zajedno delimo istoriju, izazove i ponos“.

Izmena i dopuna Sporazuma o otvaranju zajedničkog pograničnog prelaza Šištavac (Kukeš) – Kruševo (Dragaš) između Albanije i Kosova potpisan je na 7. zajedničkoj sednici dve vlade 26. novembra u Elbasanu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.