Otvoren poziv za prijave za investicione grantove Programa energetske efikasnosti MFK-a za preduzetnice

Foto: Innovation Media

Milenijumska Fondacija Kosova (MFK), uz finansijsku podršku MCC-a, poziva preduzetnice da se prijave za grantove preko programa Preduzetnice u Energetici (WEE).

Program WEE će dodeliti tri vrste grantova za pomoć preduzetnicama da sprovedu mere energetske efikasnosti koje će im omogućiti da razviju svoja poslovanja putem efikasnijeg korišćenja energije.

Poziv za prijavu je sada otvoren za dve vrste grantova, srednje i velike grantove. Manji grantovi će biti dodeljeni početkom 2021. godine.

Dostupni su sledeći grantovi:

-Grant PAMETNA komponenta je usredsređen na investicije u rasponu od 10.000 evra pa do 135.000 evra, za žene koje su vlasnice najmanje 51% preduzeća, sa najmanje 5 radnika, i koje je radno aktivno najmanje 2 godine. Prijave za PAMETNE grantove su otvorene do 31. januara 2021. godine.

-Grant NAPREDNA komponenta namenjen je za investicije do 10.000 evra, za biznise čije se vlasnice žene (najmanje 51% u vlasništvu žena) i pojedinačne preduzetnice bez ikakvih restrikcija u vezi sa brojem radnika, koje su poslovale najmanje
godinu dana. Prijavljivanje za NAPREDNE grantove je otvoreno do 31. januara 2021. godine.

Ove grantove preduzetnice mogu koristiti da investiraju u svoje poslovanje kako bi
unapredile opremu koja troši energiju, što će im omogućiti efikasnije korišćenje energije. Ušteda na potrošnji energije doprineće razvoju njihovog poslovanja.

Investicije mogu obuhvatiti opremu za proizvodnju (mašine, peći, hladnjače, itd), opremu za grejanje-ventilaciju i klimatizaciju (HVAC), pomoćnu opremu (pumpe, motore, kompresore itd.), mere povezane sa energetskom efikasnošću zgrade (izolacija, prozori), rešenja za obnoviljvu energiju (solarnifoto-naponski paneli, solarni bojleri, solarne sušilice, itd.), kao i opremu koja se koristi za energetske preglede i procene.

Organizovaće se izvestan broj radionica preko interneta da bi se pomoglo ženama
preduzetnicima da bolje procene i razumeju prikladna rešenja za efikasnije korišćenje energije.

Dokumenti za prijavu, kao i prateće informacije se mogu naći i preuzeti ovde.
Kontakt:
E-Mail: wee@millenniumkosovo.org
Telefonska linija za informacije:  +383 49 722 411

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.