Otvoren konkurs za najlepše dvorište Opštine Gračanica

Najlepše dvorište Gračanice
FOTO: TO Gračanica

Turistička organizacija Gračanica u saradnji sa JKP „Ekologija“ raspisala je konkurs za takmičenje „Najlepše dvorište opštine Gračanice“. Konkurs je otvoren do 10. septembra ove godiine.

Građani koji žele da se prijave na konkurs, trebalo bi da dostave od osnovnih podataka ime i prezime, adresu, kao i kontakt telefon.

Organizatori najavljuju da će potom da kontaktiraju sve prijavljene i ujedno najave dolazak i fotografisanje dvorišta.

Potom će zajednička komisija TO Gračanica i JKP „Ekologija“, u saradnji sa inženjerom hortikulure/poljoprivrede, odlučiti ko je pobednik.

Vlasnici najlepšeg dvorišta ili balkona, po proceni komisije, će biti nagrađeni u vidu vaučera, koji će moći da iskoriste za kupovinu opreme za hortikulturu ili sadnica za potrebe održavanja i ulepšavanje dvorišta.

Ujedno, svi vlasnici dvorišta koji se prijave na takmičenje, dobiće kao nagradu sadnice Paulovnije, kao i uređenje javnih površina ispred svog dvorišta.

Kako navode organizatori, cilj ovih aktivnosti je podizanje svesti lokalnog stanovništva o značaju odrzavanja životne sredine, kao i razvijanje odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji, za izbor najlepših prostora, unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

Svi zainteresovani građani, mogu da se prijave putem telefona 036-748-267, na mejl [email protected] ili direktno u prostorijama TO Gračanice, koje se nalaze u ulici Cara Lazara ( Tržni centar III sprat), svakog dana u 9 do 16 časova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.