Otvaranje izložbe radova sa Likovne kolonije „Vidovdan 2019“ i dodela likovnih nagrada sutra u Gračanici

Izložba
FOTO: Plakat Doma kulture „Gračanica“

Izložba radova koji su nastali na Likovnoj koloniji „Vidovdan 2019” i uručivanje nagrada „Longin“ i „Dimitrije Popović“ održaće se sutra u 20 časova u Galeriji gračaničkog Doma kulture.

„Čini se nikad zanimljivija kolonija po različitim osnovnim vokacijskim izrazima i raznolikostima postmodernističkih pristupa u dosadašnjoj vidovdanskoj produkciji. Bogatstvo te produkcije se ogleda u raznovrsnosti transponovanja ljudskih emocija i razuđenosti slikarskih celina učesnika“, ovako je ovogodišnju Vidovdansku likovnu koloniju opisao istoričar umetnosti, Nebojša Jevtić.

Odlukom umetničkog sastava i žirija, prof. mr Petra Đuze, akademske slikarke Maje Todić i istoričara umetnosti Nebojše Jevtića, ovogodišnja nagrada za životno delo „Longin” pripala je Milošu Šobajiću, istaknutom vajaru i slikaru iz Beograda za izuzetan slikarski opus, dok je nagrada za mladog umetnika „Dimitrije Popović” otišla u ruke Lazara Šoševića iz Uroševca (Niša).

Pokrovitelji kolonije, izložbe ali i nagrada su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, SG Priština i Opština Gračanica.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.