Otvaranje izložbe „Morfogenetska polja“ sutra u galeriji Fakulteta umetnosti

Izložba
Plakat: Fakultet umetnosti

Izložba grafika i matrica pod nazivom „Morfogenetska polja“, umetnice Milene Cvetković, biće otvorena sutra u 19 časova u galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Izložbu „Morfogenetska polja“ čine matrice i grafike nastale u kombinovanoj tehnici monotipije i kolografije. Reč je o seriji radova nastalih u okviru master projekta „Tkanje svetova – tkanje matrica“ na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a idejno proizašlih iz naučnih teorija o nastanku sveta.

Milena Cvetković (1990) rođena je u Vranju. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti Priština – Zvečan, na smeru grafika. Zvanje master likovni umetnik stekla na istom smeru Akademije umetnosti u Novom Sadu. Učesnica je brojnih umetničkih projekata i likovnih kolonija. Kolektivno i samostalno izlaže grafike, crteže i slike od 2011. godine.

Monotipija ili grafika u jednom otisku je unikatna grafika koja svoj tehnološki nastanak duguje grafičkim tehnikama, koja u kombinaciji sa kolografijom na simboličan način prikazuje konfiguraciju sila i čini vidljivim čitav niz pojedinačnih polja stvarajući neponovljiv likovni svet.

Svi ljubitelji ovih unikatnih umetničkih tehnika, izložbu mogu da pogledaju do 12. novembra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.