Otvaranje izložbe „Dajem ono što ne posedujem“ večeras u PKC „Akvarijus“

Izložba
FOTO: PKC „Akvarijus“

Izložba slika studentkinja slikarstva na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, Aleksandre Grozdanović i Anđele Radenković-Popović biće otvorena večeras u 19 časova u privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.

Likovni izraz Aleksandre Grozdanović je „izrazito ekspresivan, u stalnoj transformaciji, ali, zato, i potpuno autentičan, iskren, intimno ogoljen, u potpunosti obojen ličnom emocijom”, dok su „slike Anđele Radenković-Popović mirnije, pravilnijih oblika, linije su simetrične, a geometrijski elementi su sliveni, prožimaju jedan drugi, stvarajući tek obrise vremena i prostora, u težnji da slika bude izvan vremena i prostora“, navodi se u saopštenju PKC „Akvarijus“.

Kako objašnjavaju, i jedna i druga autorka, u hrabrim igrama boja i elemenata, u kombinovanoj tehnici, teže da izazovu lepotu i prijatnost, bez nužno konkretizovane semantičke poruke.

Posetioci će imati priliku da njihovu prvu samostalnu izložbu posete do 30. maja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.