Otadžbina: Transparent postavljen na Vučićevu inicijativu, sad’ će morati da govori „Ne dam Trampa“

Most Brnjak - Transparent
FOTO: Društvene mreže

Postavljanje transparenta na Brnjačkom mostu „Trampov most“ je „šlag na torti Vučićevog snishodljivog, poniznog i servilnog ponašanja prema američkom predsedniku“, oglasio se „Narodni pokret Srba sa KiM Otadžbina“. Suprotno navodima predsednika Srbije, poručuju da je transparent, postavljen na njegovu inicijativu, a ne Srba sa KiM.

Krajem prošle nedelje nad gazivodskim jezerom osvanula su tri transparenta sa porukama na engleskom jeziku – „Trampovo jezero“, „Trampov most“ i „Predsedniče Tramp kosovski Srbi Vam se zahvaljuju što ste doneli mir“.

„Kakvo licemerje i koji politički skandal“, poručuju iz „Otadžbine“.

Podsetili su i na krilaticu predsednika Srbije koja se više puta mogla čuti u poslednjih nekoliko godina: „Ne dam Trepču, ne dam Gazivode“. Navode da će sada Vučić morati da govori: „Ne dam Trepču, ne dam Trampa“.

Za razliku od predsednika Srbije koji je ovog vikenda izjavio da su transparente i napravili i postavili sami meštani, uz naznaku da Srbi sa KiM vole američkog predsednika, iz Pokreta „Otadžbina“ iznose drugačije navode.

„Ovaj licemerni transparent (na brnjačkom mostu) su postavili kratkoošišani momci sa džipovima novosadskih i beogradskih registarskih tablica uz preporuku i inicijativu predsednika Srbije“.

Narodni pokret „Otadžbina“ podseća da je Brnjački most sagrađen pre više od 30 godina jer su stanovnici mesne zajednice Brnjak jedino putem čamca mogli da stignu do svojih domova.

Navode da je tadašnje rukovodstvo opštine Zubin Potok, zajedno sa meštanima, zatražilo pomoć ondašnjeg predsednika presedništva SFRJ Nikole Ljubičića uz čiju pomoć je taj most i sagrađen.

„U znak zahvalnosti građani Ibarskog Kolašnina su taj most nazvali most Nikole Ljubičića i istog proglasili za počasnog građanina“, podsećaju iz „Otadžbine“ i tvrde da su američki avioni navodno gađali most u više navrata tokom bombardovanja, ali ga nisu pogodili, a jesu repetitor na obližnjoj Mokroj Gori, i drugi most u blizini.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.