Otadžbina: Beograd pregovara s Kurtijevom vladom o autobusima za miting SNS

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ pozvao je Srbe da ne idu u Beograd na skup vlasti, čiji odlazak se, kako tvrde, priprema u režiji Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića.

Pozvali su Srbe sa Kosova da ne odlaze na miting, čiji je cilj zaštita „koruptivno-kriminalnog režima prožetog teškim krivičnim delima“, kakav je aktuelni režim u ovih 11 godina, koji je „upropastio Republiku Srbiju“.

„Obesmislio je institucije, ukinuo zakone, pogazio Ustav, ukinuo vladavinu prava, spojio u jedno mafiju i državu čime je doveo u pitanje opstanak srpskog naroda u svojoj državi“, navela je Otadžbina.

Srbe sa Kosova pozivaju da „ne nasedaju na propagandu Aleksandra Vučića“.

Tvrde da svaka opština i radna organizacija na Kosovu imaju zadatak da dovedu „određen broj“ zaposlenih, kao primer navodeći da bolnica u Kosovskoj Mitrovici treba da pošalje u Beograd oko 500 osoba.

Isti broj predviđen je navodno i za Zubin Potok, dok su takođe u toku navodne pripreme i u ostalim opštinama.

Međutim, navodno organizatorima „glavni problem“ predstavlja nedostatak autobusa i da, Kancelarija za Kosovo i Metohiju zbog toga „pregovora sa vladom Aljbina Kurtija“ da albanski autoprevoznici 26. maja prevezu Srbe na miting u Beograd.

Naveli su i da se zaposlenima „u preostalim institucijama“ Srbije na Kosovu preti gubitkom posla u slučaju da se ne odazovu odlasku na miting.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.