Osumnjičenim pripadnicima ISIS-a određen pritvor

Petorici uhapšenih Albanaca za koje se sumnja da su pripadnici ISIS-a, danas je odlukom Osnovnog suda u Prištini, određen pritvor u trajanju od mesec dana, javljaju kosovski mediji. Sudija Vehbi Kaštanjeva je doneo odluku o "bezbednosnim merama protiv petorice uhapšenih". Prema navodima tužilaštva, oni su planirali ubacivanje otrova u jezero Badovac, odakle se Priština snabdeva pijaćom vodom. Kod osumnjičenih su pronađene zastave ISIS-a, kao i "drugi simboli" koji upućuju na moguće terorističko delovanje. Uhapšeni su Enis Ljatifi i Besnik Ljatifi iz Vučitrna, Miljazim Hadžiaj iz Istoka, Gazmend Haljiljaj i Fehmi Musa.

Pročitajte još:

Priština: Kod uhapšene petorice pronađene zastave ISIS-a i "drugi simboli", naknadno demantovano da je pronađen otrov

Kosovska policija: Nakon hapšenja tri lica kod Badovca, zbog moguće umešanosti u terorizam uhapšena još dva​

Delovi Prištine od jutros bez vode: ISIS zatrovao Badovac?

Kod Gračanice uhapšene tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici ID

Osnovni sud u Prištini doneo je odluku kojom se osumnjičeni za terorizam, uhapšenim kod jezera Badovac nadomak Prištine, određuje pritvor u trajanju od jednog meseca, javljaju kosovski mediji.

"Pritvor protiv optuženih je određen zbog toga što postoji sumnja da su počinili krivično delo pripreme terorističkih akata ili zločine protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Kosovo, od strane člana 144. stava. 4. a u vezi s članom 135 stav 1. tačka 1.7 Kaznenog zakona Republike Kosovo," navodi se u odluci Osnovnog suda u Prištini, javljaju kosovski mediji.

Sud je prihvatio tvrdnje tužilaštva da optuženi mogu da utiču na tok krivičnog postupka, tako što bi uništili, promenili ili falsifikovali dokaze krivičnog dela, ili pak uticali na svedoke koji još uvek nisu saslušani.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.