Osmani: Velika pobeda opozicije, ipak sačekati za proglašenje pobednika

FOTO: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Osmani: Pobednik se ne može objaviti večeras, velika pobeda opozicije

Vjosa Osmani, kandidat LDK za premijera, rekla je da se večeras ne može govoriti o pobedniku, jer se mora sačekati dok se ne prebroje svi glasovi.

Kurti kao premijer: Nije pitanje šta Kosovo daje Srbiji u zamenu za priznanje, već dug koji Srbija duguje Kosovu od okupacije

Izborni dan pratite UŽIVO OVDE

I Samoopredeljenje vodi u odnosu na LDK sa oko šest hiljada glasova, sa prebrojanih 82 odsto glasova, Osmani je rekla da današnji rezultat pokazuje veliku pobedu opozicije.

„Pre svega, htela bih da se zahvalim svim građanima na zrelosti koja je prikazana u ovom izbornom procesu, a posebno na ogromnom broju birača koji su rezultirali uklanjanjem stranaka koje su do sada loše upravljale i velikom pobedom opozicije. Želela bih da se posebno zahvalim pristalicama LDK na velikoj podršci koju su nam pružili, priliku da podignemo našu stranku za samo mesec dana i da je snažno obnovimo. Večeras se slažemo da pobednika ne možemo da objavimo dok čekamo da se prebroji i poslednji glas. Rezultat će biti utvrđen i glasovima pristiglim poštom kao i uslovnim glasovima“, rekla je.

„Naravno da ćemo sačekati konačni rezultat, jer kao što ste videli, razlika ima ponekad i kod nas. Razlika je sada 0,7 procenata i potrebno je prebrojati uslovne glasove i dijasporu koji mogu da naprave razliku. Na kraju ćemo u potpunosti poštovati volju suverena“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, LDK je otvorena za pregovore sa Samoopredeljenjem da upravlja Kosovom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.