Osmani sa senatorima: Srbija sa Rusijom nastavlja da igra destruktivnu ulogu u regionu

FOTO: Vjosa Osmani Fejsbuk

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na zajedničkoj konferenciji sa američkim senatorima Džin Šahin, Krisom Marfijem i Tomom Tilisom, koji borave na Kosovu, rekla da je bezbednost regiona i evropskog kontinenta ugrožena od strane Rusije.

Osmani je rekla da Rusija ima ozbiljan interes da destabilizuje Evropu i dodala da je Srbija i dalje njen saveznik.

„Ova poseta nije mogla da se desi u boljem trenutku. Sjedinjene Države nastavljaju da igraju ulogu u našem regionu. Naravno, nije da je bezbednost ugrožena, postojao je i nastavlja da postoji ozbiljan interes Rusije da destabiliše naš kontinent i region. Upoznala sam i naše goste iz Senata o destruktivnoj ulozi koju Srbija nastavlja da igra u našem regionu kao saveznik Rusije“, rekla je ona tokom konferencije.

U objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, Osmani je rekla da Kosovo nastavlja da bude posvećeno evroatlantskom putu, zahvalivši Sjedinjenim Američkim Državama na prijateljstvu.

„Informisala sam senatore o najnovijim dešavanjima na Kosovu i u regionu. Dok Evropa doživljava borbu između demokratije i tiranije, Kosovo je, kao i uvek, izabralo demokratiju. Napredovanje Kosova na putanji slobode, demokratije i vladavine prava je najjači dokaz da je naš narod posvećen evroatlantskom putu. Kosovo je jače sa svojim saveznicima i srećni smo što imamo stalnu podršku naših američkih prijatelja“, napisala je ona.

Povezane vesti:

Senator: Razgovarali smo sa Kurtijem o Kosovu u NATO

Nakon Beograda i Sarajeva, američki senatori stigli u PrištinuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.