Osmani proglasila ponedeljak danom žalosti zbog saobraćajne nesreće u Hrvatskoj

Vjosa Osmani nakon glasanja za predsednika parlamenta
FOTO: KoSSev

Kosovska predsednica, Vjosa Osmani, odlučila je da se ponedeljak – 26. jul, proglasi danom žalosti radi odavanja počasti građanima Kosova, koji su tragično poginuli u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.

Deset osoba je poginulo, a 44 povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ranim jutarnjim satima nedaleko od Slavonskog Broda u Hrvatskoj kada je autobus sleteo sa puta. Reč je o građanima iz dijaspore koji su se autobusom kompanije sa Kosova, Deva Tours, uputili iz Frankfurta ka Prištini.

Hrvatska policija i tužilaštvo otvorili su istragu. Saopštili su da se o uzrocima sletanja autobusa sa puta još uvek ne može govoriti, ali i potvrdili da je vozač, koji je priznao da je „na trenutak zaspao“ za volanom, uhapšen.

Povodom nesreće koja se dogodila u Hrvatskoj, danas se oglasio veliki broj prištinskih zvaničnika – predstavnika vlasti i opozicije, koji su uputili saučešće porodicama.

Među njima je bila i Vjosa Osmani, koja od otvaranja Olimpijade boravi u Japanu.

Kako je saopšteno danas iz kosovskog predsedništva, ona je odlučila da prekine posetu ovoj zemlji i da se sutra vrati na Kosovo.

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, sa druge strane, zajedno sa delegacijom ministara, otputovao je danas za Hrvatsku.

O današnjoj nesreći čitajte u posebnoj vesti: Deset poginulih, 44 povređeno u sletanju autobusa sa Kosova u Hrvatskoj; Vozač uhapšenPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.