Osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je preminulo pet osoba

Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Osnovni sud u Uroševcu izrekao je osuđujuću presudu od osam godina zatvora, optuženom Ertonu Musljijuu (Musliu) zbog optužbi da je izazvao nesreću juna 2021. godine na Košarama u Uroševcu, gde je život izgubilo pet ljudi.

Presudu optuženom Musljijuu objavio je u petak sudija tog predmeta Kadrije Goga-Ljubištani (Lubishtani), prenosi Zakletva za pravdu.

Sudija Goga-Ljubištani saopštila je da protiv ove presude stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, u roku od 15 dana od dana prijema presude u pisanoj formi.

Inače, Musljiju se izjasnio da nije kriv na prvom ročištu održanom 5. oktobra 2021. godine.

Prema navodima optužnice, 06.06.2021. godine oko 15.37 časova, na magistralnom putu Uroševac – Štimlje, tačno u selu Košare u opštini Uroševac, okrivljeni je upravljao vozilom marke „Audi A8“, kada je stigao ispred preduzeća ‘LS Keramika’“ i sa eventualnim umišljajem prekršio član 53, stav 1 Zakona o pravilima drumskog saobraćaja

Navodi se da je zbog neprilagođene brzine kretanja uslovima puta u naselju, kao i zbog  nepoštovanja saobraćajnih pravila, preticao u punoj liniji i prešao na levu kolovoznu traku, a potom je prednjim delom svog vozila udario u levu stranu vozila marke „Golf 2“, koje se kretalo iz suprotnog smera Štimlje – Uroševac.

U optužnici se navodi da su u ovoj nesreći na licu mesta poginuli N. R, DŽ. (Xh) R, S. R. i maloletni J. R, dok je I. R. kasnije preminuo na Klinici u Prištini. Takođe, navodi se da je L. H. zadobio teške telesne povrede, a I. H. lakše.

Na osnovu ovoga je Erton Musljiu optužen da je počinio krivično delo „Ugrožavanje javnog saobraćaja“, iz člana 370. stav 5. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika, za šta je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Inače, od 6. juna do 25. septembra 2021. Musljiu je bio u pritvoru, a od 25. septembra do 25. oktobra bio mu je određen kućni pritvor.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.