OŠ "Branko Radičević": Budući prvaci dočekani pesmom

"Procvetali jutros putevi i staze, to novi školarci u školu polaze. Veselo odzvanja sa svih strana, srećno prvaci od prvoga dana" – stihovi su pesme kojima su budući prvaci danas dočekani u mitrovičkoj osnovnoj školi "Branko Radičević".

U njihovu čast organizovan je prijem, a najmlađima i njihovim roditeljima obratio se i direktor škole,  Ivan Zaporožac.

"Ono što sa zadovoljstvom želim da vam kažem je to da je ova škola nekoliko godina unazad mnogo napredovala, modernizovala se i ide velikim koracima. Obnovili smo školu, obnovili smo sve kabinete, i sada smo jedna od vodećih škola, ne samo u gradu, nego i šire," rekao je on, iznoseći i druge detalje o samoj školi.

Istakao je da je posebno ponosan na to što je škola kojom rukovodi prošle godine po prvi put upisala i četvrto odeljenje prvog razreda.

Ipak, najmlađe je posebno interesovala priredba u kojoj su učestvovali sadašnji prvaci, kao i đaci četvrtog razreda. Dobrodošlicu su im poželeli igrom, pesmom i recitacijama, u kojima su uživali i sami roditelji prvačića.

Za razgovor su bile raspoložene uglavnom mame, koje s ponosom čekaju prvi septembar. Upis svojih mališana planiraju upravo u školu "Branko Radičević".

"Roditelj sam dve devojčice i u planu mi je da ih upišem baš u ovu školu. Prezadovoljna sam svim što sam videla. Zaista se radi sa decom, to sam videla iz ovih priredbi koje su deca predstavila," objasnila je za KoSSev mama dve devojčice, Danijela Milosavljević.

"Izuzetno je lepo. S tim što je škola renovirana, ima puno novih elemenata. Učitelji i nastavni kadar je izuzetno dobar, tako da ću mog predškolca ovde upisati, a i živimo u blizini. Moja ćerka je prezadovoljna, a kada je moje dete srećno, onda sam i ja srećna," rekla je Aleksandra Radović za naš portal.

"Bilo je lepo. S obzirom na to da živimo preko puta škole i s obzirom na to da i starija devojčica pohađa ovu školu, već sam upoznata sa radom, organizacijom i nastavnim kadrom," kazala nam je Danijela Spasojević.

I druga mitrovička škola "Sveti Sava" danas i u sredu organizuje prijem prvaka.

Očekuje se da na Kosovu i Metohiji ove godine preko 1.000 dece upiše prvi razred.

 

 


Pročitajte još:

Kosovska Mitrovica: OŠ "Branko Radičević" prva škola sa produženim boravkom za prvake

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.