"Organizacija iz Kline traži da Specijalni sud istraži zločine Srba na Kosovu i obustavljanje dijaloga sa Srbijom"

Izvor: Telegrafi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova; jučerašnje izdanje)

Organizacija "Porodica i nada" iz opštine Klina sakupila je 166 potpisa građana u ovoj opštini, kojima se traže promene Zakona o Specijalnom sudu, kako bi ovaj sud mogao da istraži srpske ratne zločine na Kosovu.

Ovo udruženje je javno pozvalo dve poslanice Skupštine Kosova – Šćipu Pantina (iz Samoopredeljenja) i Mirjetu Kaludru (LDK) iz  ove opštine – da se pridruže ovoj inicijativi.

"Pozivamo vas da se pridružite građanima Kline (njih 166, 86 iz porodica žrtava masakra u Kraljanu – i drugih srodnika žrtava rata u našoj opštini ubijenih od strane srpske policije i vojske tokom rata 1998-1999), i potpišete zahtev za dopunu ovog zakona, tako da ovaj sud može da istraži ratne zločine Srba u Klini i svim drugim opštinama na Kosovu i sudi egzekutorima naših dragih," navodi se u pismu koje je potpisala Zana Bitići – predstavnica organizacije "Porodica i nada".

U pismu se navodi da je takav zahtev gospođa Bitići uputila kosovskim poslanicima 13. novembra, 21. novembra predsednicima svih albanskih političkih partija, a da će isto biti poslato i predsedniku Skupštine.

U ovom saopštenju se navodi da je drugi zahtev obustavljanje dijaloga sa Srbijom dok se ne ispune uslovi.

"Gospođe poslanice iz Kline, Pantina i Kaludra, ako želite da saznate više o ovim uslovima, pročitajte i potpišite ovaj zahtev (ispred parlamenta Kosova), koji je potpisan od strane vaših sugrađana iz Kline, od kojih ste dobili glasove i koje sramotite 2 godine," navodi se u saopštenju organizacije "Porodica i nada".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.