Opština Zvečan: Sutra javna rasprava o budžetu za 2017.

Sutra pre podne održaće se javna rasprava o budžetu kosovske opštine Zvečan za 2017. godinu, potvrđeno je iz SO-a. Krajnji rok za usvajanje budžeta je kraj septembra.

Javna rasprava će se održati u maloj sali opštine Zvečan, u 10 časova, a upućen je i javni poziv za učešće.

"Pozivamo sve zainteresovane građane, ustanove, organizacije i udruženja da uzmu učešće u ovoj debati," naveli su iz ove SO. 

Opštinski budžet Zvečana je za 2016. iznosio – 1.722.224 evra. 

Budžeti četiri opština na Severu za 2017. godinu razlikuju se u odnose na ovogodišnje u nekim od budžetskih linija, među kojima su one koje se tiču plata i kapitalnih investicija u zdravstvu i obrazovanju. Kkao je ranije objasnio gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, deo tih sredstava, prema instrukciji kosovskog ministarstva finansija, prebačen je u kapitalne investicije.

Podsetimo, javna rasprava je prethodno održana i za opštinski budžet Severne Mitrovice, koji za 2017. godinu iznosi 5.538.163 evra, a o kojem će odbornici glasati 29. septembra. Kako je protekla ova javna rasprava čitajte u POSEBNOJ VESTI .

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.