Opština Zubin Potok: Prohodni putevi do sela i zaseoka

Foto: KoSSev

Opština Zubin Potok na površni od 332 kvadratna kilometra ima skoro 70 sela i zaseoka rasutih po obroncima planina koje okružuju ovu opštinu – Mokre Gore i Rogozne. Zbog težačkog života gorštaka, većina ovih sela iz godine u godinu ostaje sve više bez stanovnika. Nedostatak asfaltnih puteva, loše elektro-energetsko snabdevanje, slaba pokrivenost signalom mobilne telefonije, čine da ove krajeve mladi napuštaju, a staračka domaćinstva polako odumiru. Ni priroda koja oduzima dah nije saveznik, posebno kada zaveju snežni smetovi.

Nakon što su nam se posle ovonedeljnih snežnih nanosa sinoć obratili meštani sela Oklace u kojem je danas ostalo da živi četrdesetak ljudi, požalivši nam se da je put u ovom gorštačkom mestu neprohodan i da su odsečeni od magistralnog puta, iako su se više puta, kako tvrde, tokom godina obraćali vlastima sa istom mukom, ali i sa molbom da do sela prođe asfalt, pitali smo opštinu Zubin Potok o aktivnostima lokalne samouprave – u vezi sa ovim i drugim selima Ibarskog Kolašina.

Iz opštine su potvrdili da je put danas očišćen i prohodan te da je celokupna mehanizacija stavljena u pogon da se, koliko je moguće, očisti put do što više sela i zaseoka.

„Put u selu Oklace u opštini Zubin Potok je očišćen i prohodan. Što se tiče ostalih sela u opštini Zubin Potok, koja je teritorijalno velika (332 kilometara kvadratnih), obaveštavamo Vas da smo svu mehanizaciju koju poseduje opština Zubin Potok u toku današnjeg dana stavili u službi građana. Tamo gde nismo uspeli našom mehanizacijom obezbedili smo naftu, te su uz pomoć naših odbornika i meštana lokalni putevi očišćeni i prohodni su. Stalno smo na vezi sa zimskom službom koja će biti na raspolaganju našim građanima 24 sata. Hvala Vam što brinete, zajedno i treba da budemo servis građana!“, naveli su u pisanom odgovoru za naš portal.

U iščekivanju opštinske mehanizacije, meštani Oklaca su se dosetili i originalnog načina raščišćavanja puta. Neki od njih ostali su pri tvrdnji da su put očistili sami, poslavši nam video zapise.

Iz opštine, međutim, nisu odgovorili na pitanje u vezi sa asfaltiranjem puta, ali je ova opština 14. avgusta prošle godine, uz fotografije sa terena, saopštila da je gradonačelnik Srđan Vulović sa saradnicima obišao radove upravo na asfaltiranju puta za Oklace, u dužini od skoro 4,5 kilometara.

S druge strane, pojedini meštani Oklaca su se požalili da je od ukupne dužine, navodno, zemljani put i dalje u dužini od 3km.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.