Opština Severna Mitrovica uklonila lokal u Kolašinskoj ulici

Opština Severna Mitrovica uklonila lokal u Kolašinskoj ulici
FOTO: KoSSev

Opština Severna Mitrovica uklonila je danas jedan od lokala koji se nalazio na javnoj površini, tačnije u „Kolašinskoj“ ulici. U pitanju je lokal u kom se nalazila kafana „Kod Šilja“.

Iz Opštine Severna Mitrovica oglasili su se saopštenjem gde navode da se radi o sprovođenju inicijative za oslobađanje javnih površina od zauzimanja, nudeći ih, prema njihovim rečima „na korišćenje građanima“.

„Javni prostori su na korišćenje građanima i iz tog razloga se nastavlja njihovo oslobađanje, uklonićemo sve prepreke koje utiču na slobodno kretanje“, navode.

Prema njihovim rečima, uklonjena je kafana koja je radila „nelegano“, te bez „ikakvih radnji od strane službenika inspektorata prethodne vlasti“.

Najavljuju u narednim danima uklanjanje i drugih lokala koji se nalaze na javnim površinama, bez preciziranja o kojim je lokalima reč.

„I narednih dana i nedelja ova aktivnost će se nastaviti do oslobađanja svih prostora koji ometaju slobodno kretanje i ugrožavaju građane“, poručuju.

Pozvali su sve privrednike da, kako su kazali, poštuju zakonske procedure za korišćenje prostora na kojima ne ometaju kretanje građana. Zahvalili su građanima na saradnji sa opštinom, te ih ohrabljuju da obaveste i prijave sve nepravilnosti koje vide u gradu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.