Opština Gračanica: Obezbeđen insulin za dijabetičare, izvršena dezinfekcija ustanova

opstina gracanica
Foto: RSE

Stanovnicima opštine Gračanica koji boluju od dijabetesa opštinsko rukovodstvo obezbedilo je insulin, a u cilju zaštite od korona virusa izvršena je i dezinfekcija i deratizacija obrazovno-vaspitnih i ustanova kulture u svim mestima ove opštine. 

Rukovodstvo Odeljenja zdravstva i socijalne zaštite u opštini Gračanica, doniralo je insulin Udruženju dijabetičara, s obzirom na to da je osobama sa dijabetesom usled novonastale epidemiološke situacije bio preko potreban, navode iz ove opštine.

Poručuju da će se u skladu sa mogućnostima i potrebama pomoć uručivati i narednim danima.

Osim toga, danas je ujedno izvršena još jedna faza dezinfekcije i deratizacije školskih i predškolskih ustanova, vrtića i ustanova kulture na teritoriji ove opštine, saopšteno je iz opštinskog odeljenja obrazovanja.

U saopštenju navode da i uprkos tome što je nastava u školama prekinuta, dezinfekcija prostorija se obavlja u cilju očuvanja javnog zdravlja, sa čime će se, kako tvrde, nastaviti i u narednom periodu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.