Opozicija: Tači nije ispunio očekivanja u SB-u

Izvor: RTK 2 (tekst na srpskom originalno preuzet sa www.rtklive.com)

Izveštaj za Kosovo u Savetu bezbednosti UN je vratio u raspravu viktimizaciju kosovskih Srba, gde većina zemalja traži za njih veća prava.

Performans premijera Hašima Tačija u Savetu bezbednosti UN nije ispunio očekivanja predstavnika opozicije i civilnog društva, koji optužuju premijera da kada treba da govori, on ćuti pred srpskim i optužbama nekih zemalja o viktimizaciji Srba. 

Po njihovim rečima, premijer Tači nije iskoristio jedinu priliku da kaže da su Srbi ti koji ometaju razvoj Kosova i implementaciju sporazuma. 

Kao i svaki put i poslednja rasprava, održana u Njujorku u Savetu bezbednosti UN o Kosovu pre dva dana je fokusirana uglavnom na prava Srba, na njihov povratak na Kosovo i na napade na srpske verske objekte.

Zemlje koje su za i protiv nezavisnosti jednoglasno su tražile od Kosova poštovanje prava Srba. 

A premijer Kosova u najvišoj međunarodnoj instituciji, kada mu se da mogućnost da govori u ime Kosova ne reaguje na optužbe koje dolaze iz Beograda i još nekih zemalja u SB. 

Analitičari i predstavnci opozicije su nezadovoljni predstavljanjem Kosova od strane premijera Hašima Tačija, posebno zato što se rasprava pretvorila u viktimizaciju Srba.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.