Opozicija: Protest 17. februara, još masovniji

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predstavnici opozicije izrazili su uverenje da će protesti 17. februara protiv vlade "Mustafa" i sporazuma o Asocijaciji i demarkaciji biti masivniji nego protest od 9. januara koji se se smatra najmasovnijim protestom od rata na Kosovu.

Predstavnici opozicije kažu da opozicioni blok sa građanima svakog dana u selima i gradovima održava sastanke i da je građane upozorio da treba da protestuju protiv vlade za koju kažu da krši Ustav.

Adonis Tahiri iz pokreta "Samoopredeljenje" rekao je da ujedinjena opozicija nastavlja da izaziva  sporazume koje smatra štetnim za Kosovo, kao i vladu, koja, po njegovom mišljenju podriva suverenitert i teritorijalni integritet zemlje.

Tahiri je za Zeri rekao da opozicija svakog dana održava mitinge sa građanima u selima i gradovima Kosova, da je mobilizacija vrlo visoka i nivo spremnosti građana da izazovu ove procese i vladu konstantno raste.

(Ceo članak je dostupan u štampanom izdanju i za pretplaćene online korisnike)

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.