Opozicija: "Pažnja, gospodine predsedniče sedite pored korumpiranih lažova"

Izvor: Zeri (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Poslanici opozicije su danas na svečanoj sednici Skupštine držali plakate: "Pažnja gospodine predsedniče, tamo sede korumpirani lažovi."

Sa druge strane, predsednik Austrije Hajnc Fišer je u svom govoru pred članovima Skupštine rekao da će njegova zemlja nastaviti da podržava Kosovo.

"Treba napomenuti da građanima treba ekonomska stabilnost. Demokratija mora da ispuni očekivanja građana i treba da bude u njihovoj službi. Moj govor ne može da prođe bez pomena saradnje Kosova i Austrije. Austrija je uvek imala pozitivan stav prema dešavanjima u vašoj zemlji i naš pristup je uvek bio pozitivan, s obzirom na to kako bi trebalo da se postavimo. Mi kao članica NATO-a i EU, išli smo u pravcu priznavanja Kosova kao nezavisne države," rekao je on.

Zeri: Opozicija ne veruje Ustavnom sudu, nastaviće sa blokiranjem sednica

Predsednik pokreta Samoopredeljenje, Visar Imer, upozorava da će ponovo blokirati predstojeće sednice Skupštine, uprkos izjavama predsednice Kosova Atifete Jahjaga da će se obratiti Ustavnom sudu i da će tražiti tumačenje Sporazuma o formiranju Zajednice opština.

To je zato što Samoopredeljenje ne veruje u Ustavni sud, prenosi KP.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.