Mitrovica i Peć: Pet lica uhapšeno zbog prostitucije

Zbog trgovine ljudima i prisiljavanja na prostituciju juče su u regionu Mitrovice i Peći uhapšena tri kosovska Albanca, i dve žene iz Albanije. Istovremeno su identifikovane dve žrtve trgovine ljudima, saopšteno je danas iz Kosovske policije. Ovo je drugi slučaj hapšenja zbog prostitucije u regionu Mitrovice i Peći u ovom mesecu. 

Tokom policijske akcije koja je izvedena u regionu Mitrovice uhapšen je M.S. – Albanac sa Kosova '67. godište i on je osumnjičen da je počinio krivična dela "trgovina ljudima", "nezakonito posedovanje oružja" i "seksualno zlostavljanje lica mlađih od 16 godina", navode iz KPS-a. Identifikovane su i dve žrtve trgovine ljudima, koje se, kako dodaju iz policije, "tretiraju u skladu sa standardnim procedurama za pomoć i zaštitu žrtava."

Povezani članci: 

Akcija KPS-a zbog prostitucije i trgovine ljudima: Dvojica uhapšena u regionu Severne Mitrovice

Uhapšeno osam osoba u Prištini i Prizrenu zbog prostitucije i trgovine ljudima

Prizren: Uhapšeno 12 osoba za trgovinu ljudima i prostituciju, među njima 3 Srpkinje, 2 Albanke i 1 Ruskinja

Bez pomaka u suzbijanju trgovine ljudima​

Takođe, tokom pretresa kuće uhapšenog, pronađen je dokazni materijal – pištolj, laptop i dva mobilna telefona.

A tokom policijske akcije u regionu Peći, uhapšena su dva Albanca sa Kosova – N.Đ. rođen 1961. i P.B. rođen 1992., te dve žene iz Albanije – N.K. rođena 1965. i Z.Ć. rođena 1967., zbog sumnje da su počinili krivična dela 'omogućavanje, ili prinuda na prostituciju" i "bavljenje prostitucijom".

Početkom oktobra je, takođe u dve odvojene akcije, i to u regionu Severne Mitrovice i Peći, uhapšeno šest muškaraca i jedna žena zbog trgovine ljudima i prostitucije, dok je tada u slučaju na Severu identifikovana jedna žrtva trgovine ljudima – maloletna Srpkinja.

Podsetimo, KPS je i prošlog meseca, te i u julu, sprovela akcije hapšenja u regionu Prizrena zbog prostitucije. Tokom akcije u septembru je uhapšeno osam lica, među kojima i četiri žene, a u julskom slučaju je uhapšeno čak dvanaest lica, među kojima su bile i tri Srpkinje, dve Albanke i jedna Ruskinja.  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.