Oliveru Ivanoviću produžen pritvor za još dva meseca

Oliveru Ivanoviću danas je produžen pritvor za još dva meseca, potvrdio je njegov branilac, Nebojša Vlajić u izjavi za radio "Kontakt plus".
 
Odluku o produženju pritvora doneo je EULEX-ov sudija za prethodni postupak, iz Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, a razlozi za produženje pritvora su isti kao i u prethodnim rešenjima.
 
"Razlozi za produženje pritvora su apsolutno isti kao i u prethodnim rešenjima. Sudija uporno ignoriše garancije koje je Vlada Republike Srbije dala i tvrdi ono što od početka nije bilo istina – da gospodin Ivanović može pobeći, ukoliko se nađe na slobodi, ili da će uticati na svedoke," objasnio je Vlajić. 
 
On je dodao da se žalba, o kojoj odlučuje Apelacioni sud u Prištini, podnosi u roku od 24 sata, te da će je on najverovatnije podneti u toku današnjeg dana.
 
Podsetimo, Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara ove godine, zbog sumnje da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo. Nakon isteka jednomesečnog pritvora, na predlog tužioca, pritvor mu je produžen na još dva meseca, te je tako, do sada, Oliver Ivanović proveo pet meseci u pritvoru. Međutim, njegovim braniocima i dalje nije poznato kada će početi suđenje. 
 
Oliver Ivanović je i jedan od sedmorice građana sa Severa Kosova kojeg je EULEX policija uhapsila od početka ove godine, a on je i jedan od pritvorenih Srba na Kosovu i Metohiji za koje je Vlada Srbije dala garancije da će u slučaju, da mu se dozvoli odbrana sa slobode, biti u svakom trenutku dostupan pravosuđu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.