Oliver Ivanović pred sudom na dodatnom ročištu

Apelacioni sud Kosova zakazao je za sutra još jedno, dodatno, ročište u slučaju koji se vodi protiv lidera Građanske inicijative SDP, Olivera Ivanovića. Na sutrašnjem ročištu sudije bi trebalo da saslušaju nekadašnjeg istražnog sudiju UNMIK suda, Mahmuta Haljimija.

Advokat Nebojša Vlajić izjavio je da su njegovi branioci isticali da se kod oba krivična dela za koja je Ivanović optužen radi o "principu presuđene stvari",  jer je postupak vođen pre 13. godina od strane UNMIK-ovog suda.

"Mi smatramo da to sprečava da se ovaj postupak vodi, sudije žele da argumente čuju ponovo i da ponovo provere dokumenta i pozvan je jedan svedok Albanac, sadašnji advokat, koji je u to vreme bio istražni sudija i koji je taj postupak vodio," rekao je Vlajić.

EULEX sudije kosovskog Osnovnog suda u Mitrovici su u prvostepenom postupku osudile Ivanovića na devet godina zatvora zbog "ratnog zločina" od 14. aprila 1999. godine. Kako je odbrana, potom, uložila žalbu, u toku je postupak pred Apelacionim sudom Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.