Olimpijski komitet Kosova na Tviteru: „Kosovo u NATO“

Vest je ažurirana

Naredno jutro kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj, pokrenuo je opštu kampanju na društvenim mrežama za prijem Kosova u NATO. On je putem objave na Fejsbuku pozvao sve građane Kosova, sunarodnike i prijatelje, gde god da se nalaze, da na svojim profilima postuju #KosovoInNATO i #KosovoInEU.

Na zvaničnom tviter nalogu Olimpijskog komiteta Kosova kasno večeras osvanula je poruka „Kosovo u NATO“, „Vreme je za nas – Kosovo“.

Za promociju ove poruke, upotrebljena je ilustracija naslikanog vojnika sa amblemom KBS pored kosovske zastave, i znaka NATO, uz slogan na engleskom „Kosovo in NATO“.

Na ovoj stranici, na kojoj su do sada objavljivani sportski rezultati kosovskih sportista, nije bilo političkog sadržaja.

Inače u opisu stranice se i potvrđuje da se radi o zvaničnom nalogu kosovskog olimpijskog komiteta, a da je Kosovo osvajač tri zlatne olimpijske medalje.

Poruka stiže u jeku rata u Ukrajini nakon ruske invazije i istovremenih poruka kosovskih zvaničnika da je sada „pravi trenutak da Kosovo bude primljeno u NATO“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.