OEBS: Otvoren konkurs za letnju školu novinarstva

Misija OEBS-a na Kosovu otvorila je konkurs za letnju školu novinarstva. Škola će se održavati tokom maja u Severnoj Mitrovici, i trajaće 10 dana, a namenjena je učenicima srednjih škola i studentima. Najuspešniji kandidati – stariji od 18 godina, dobiće šansu da odrade pripravnički staž u jednom od lokalnih medija na Severu Kosova – TV Miru, Radiju Kontakt Plus, Radiju Kosovska Mitrovica i Kosovo Sever portalu. 

Učesnici škole imaće priliku da steknu osnovno znanje o novinarstvu, medijima i iskoriste isto za, kako navode iz OEBS-a, promovisanje pozitivnih promena u društvu.

Sa druge strane, program pripravništva, koje će trajati od juna do kraja novembra, omogućiće uspešnim kandidatima da steknu iskustvo, ali i da "pomognu medijskim kućama da promovišu slobodu izražavanja".

Zainteresovani kandidati bi trebalo da podnesu kraći rezime i motivaciono pismo na srpskom jeziku na e-mail adresu Media_Section.OMiK@osce.org, najkasnije do 1. maja. Kandidati bi trebalo da imaju prebivalište na Kosovu i da tečno govore srpski jezik.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.