Održan fudbalski turnir „Čika Cone“ u Leposaviću: Pobednici ekipe iz Novog Pazara i Raške

U organizaciji opštine Leposavić i fudbalskog kluba Kosmet, na sportskim terenima u Leposaviću juče je održan 14. po redu memorijalni turnir „Čika Cone“. 

Na turniru koji je prošle godine odložen usled pandemije koronavirusa, ove su se nadmetale ekipe mališana dva uzrasta – dečaci rođeni 2008/2009 godine i 2012. godište.

Pravo učešća na ovom turniru uzelo je 18 ekipa sa celog Kosova, kao i iz Raške i Novog Pazara. Učestvovalo je 12 ekipa starijih dečaka i šest onih mlađih.

U kategoriji 2008/2009 prvo mesto je pripalo Sport klubu iz Novog Pazara, kao drugoplasirani na turniru našli su se domaćini – FK Kosmet Leposavić, treći Pazar Juniors iz Novog Pazara, dok je četvrto mesto pripalo FK Rudar iz Kosovske Mitrovice, potvrdio je za KoSSev predsednik FK Kosmet i domaćin turnira, Nebojša Ninić.

U kategoriji 2012. pobednički pehar odneo je FK Bane iz Raške, a kao drugoplasirani našao se Dif iz Kosovske Mitrovice.

Ninić se zahvalio svim ekipama na učešću, ali i lokalnim vlastima na podršci.

U izjavi za RTV Mir na otvaranju turnira on je podsetio da je prošle godine turnir odložen usled pandemije koronavirusa, i pretpostavlja da je pandemija takođe razlog za manji odziv ove godine, te ujedno izostanak pojedinih stalnih gostiju.

„Nažalost ove godine, zbog pandemije, nisu nam došle ekipe koje su inače dolazile na prenoćište. Da napomenem da je naš stalni gost bio Partizan, Pale, imali smo pretprošle godine goste iz Makedoniije, Finske. Nažalost, ove godine su učešće uzele samo ekipe iz Novog Pazara, Raške i unutrašnjosti Kosova“, kazao je domaćin turnira.

Iako nije bilo starih gostiju, bilo je novih. Na ovom memorijalnom turniru prvi put je učestvovala ekipa iz Štrpca.

„Ovo je naše prvo učešće na ovom turniru, tako da naši prvi utisci su fenomenalni i nadamo se da kako turnir dalje ide da će biti sve bolje i bolje“, rekao je trener FK Brezovica Zvonko Staletović, na početku turnira.

Turnir je otvorio gradonačelnik Leposavića, Zoran Todić koji je svima poželeo dobrodošlicu i puno uspeha u takmičarskom delu. Ujedno je najavio da će opština Leposavić nastaviti da pomaže i podržava sport u opštini Leposavić.

Ovaj leposavićki turnir poneo je naziv po Momčilu Lukiću Conetu iz Kosovske Mitrovice – fudbaleru kluba FK Trepča u kojem je i završio svoju karijeru. Bio je savezni fudbalski sudija i organizator mnogih turnira u opštini Leposavić. Svoj život je posvetio sportu, a posebno fudbalu. U leposavićkoj opštini skoro da nema ljubitelja fudbala koji se ne sećaju čika Coneta.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.