Odbornik iz Niša pozvao građane da sutra upale sveće u pomen Oliveru Ivanoviću

Ksenija Božović godišnjica ubistva Ivanovića
FOTO: KoSSev

Odbornik u skupštini Niša, Miodrag Stanković, pozvao je građane da u ponedeljak upale sveće u pomen Oliveru Ivanoviću, kada se i obeležava peta godišnjica ubistva ovog političara iz Kosovske Mitrovice.

„Poštovani sugrađani. U ponedeljak 16. januara, navršiće se tačno pet godina od ubistva Olivera Ivanovića ispred njegove kancelarije u Kosovskoj Mitrovici. Tačno toliko vremena je prošlo i bez odgovora na pitanje ‘Ko je ubio Olivera Ivanovića?'“, naveo je Stanković, prenosi Jugpress.

Kaže i da u jednoj civilizovanoj državi „koja bi trebalo da bude pravna“, pet godina nema istine o izvršiocu ubistva.

„Pucanj u Olivera Ivanovića je bio pucanj u sve nas“, poručio je ovaj odbornik, uz poziv građanima Niša da upale sveće.

„Povodom pomena na ovaj tužni događaj za našu zemlju, u čast čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, mi iz Koalicije Niš, moj grad ćemo u ponedeljak 16. januara upaliti sveće u Sabornoj crkvi u 18h. Vas pozivamo da upalite sveće u svojim obližnjim hramovima kako bismo ukazali poštovanje jednom od nas“, rekao je Miodrag Stanković, prenosi Jugpress.

Sutra se, povodom obeležavanja pete godišnjica ubistva Olivera Ivanovića, kao i prethodnih godina, u Kosovskoj Mitrovici održavaju dva pomena.

Prijatelji i saborci Olivera Ivanovića obeležiće petogodišnjicu paljenjem sveća u vreme i na mestu na kom je ubijen – ispred sedišta GI SDP u 08.15 časova. Oni su ujedno preko društvenih mreža uputili poziv građanima da se okupe u što većem broju i zapale sveće.

Građanska inicijativa Sloboda demokratija pravda (SDP) obeležiće petu godišnjicu ubistva svog bivšeg lidera, takođe pomenom i paljenjem sveća ispred svog sedišta, ali zasebno – u 10.00 časova.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Ivanović sahranjen – na Novom groblju u Beogradu u 11.00 sati.

Pročitajte još:

 

Dva pomena u K. Mitrovici i za ovu godišnjicu ubistva IvanovićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.