Odbornici Skupštine opštine Severna Mitrovica danas o radu opštine i finansijskom izveštaju

Sednica Skupštine opštine Severna Mitrovica biće održana danas od 15h u prostorijama JKP "Standard" u Severnoj Mitrovici.

Na današnjoj sednici raspravljaće se o šestomesečnom izveštaju o radu opštine i finansijskom izveštaju. Na dnevnom redu je takođe i usvajanje izveštaja sa trećeg i četvrtog Odbora za nevećinske zajednice.

Ovo je redovna, sedamnaesta sednica Skupštine opštine Severna Mitrovica.

Opštinske skupštine prema kosovskom zakonu o lokalnoj administraciji u toku godine su u obavezi da održe najmanje 10, a najviše 12 sednica.


Krajem maja odblokirani su računi kosovskih opština na Severu, što je bio "parcijalan proces", kako su opštinska rukovodstva objasnila tada. U proteklim mesecima potpisivali su se sporazumi sa resornim ministarstvima u Prištini, da bi sredstva mogla biti dostupna za kapitalne investicije.

Kosovska vlada je početkom maja odobrila budžete za četiri severne opštine sa Severa Kosova – Severnu Mitrovicu, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Budžeti su odobreni nakon što su skupštine ovih opština usvojile izmene i dopune opštinskih budžeta u koje su uključene plate radnika zdravstva i prosvete koji rade na Severu.


 

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.