Odbori SNS-a sa KiM-a podržali Vučićevu kandidaturu za predsednika Srbije

Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji, ali i lista Srpska – podržali su kandidaturu premijera Srbije, Aleksandra Vučića, za predsednika Srbije. Do 18.30, kako je saopšteno iz SNS-a, 145 opštinskih i gradskih odbora, od 185 – održalo je svoje sednice, "dalo bezrezervnu podršku predsedniku SNS-a", ali i "apelovalo na Aleksandra Vučića da prihvati kandidaturu za predsednika Srbije".

Odbori sa Severa KiM-a: Srbija će samo sa Vučićem na čelu moći da obezbedi ostanak i opstanak i bolje uslove za život Srba na Kosovu

Sa Kosova i Metohije prvi su se oglasili opštinski odbori četiri opštine sa Severa:

"Opštinski odbori smatraju da je Aleksandar Vučić jedini pravi izbor, da je on garant kako političke, tako i ekonomske stabilnosti, kao i da će voditi politiku očuvanja nacionalnih interesa. Ono što četiri opštinska odbora smatraju posebno važnim je činjenica da je Aleksandar Vučić jedini sposoban da od Srbije stvori stabilnu i jaku zemlju, zemlju koja će nastaviti put razvoja i reformi kojim je krenula, jer će samo takva Srbija, sa takvim liderom na čelu biti u mogućnosti da obezbedi ostanak i opstanak, kao i bolje uslove za život srpskog naroda na teritoriji KiM-a."

Ovi opštinski odbori SNS-a u saopštenju za medije koje je potpisao poverenik SNS-a Leposavić, predsednik opštinskog privremenog organa u Leposaviću po srpskom sistemu i predsedavajući Skupštine opštine Leposavić po kosovskom sistemu, Zoran Todić – navode da smatraju da je njihov stav i stav, kako su naveli, "većine stanovništva Kosova i Metohije," a što će, ističu, "predstojeći izbori i pokazati".

Odbori južno od Ibra: Srbi sa KiM-a nikada kao do sada nisu bili sigurniji u iskrene namere da se situacija na Kosovu rešava mirnim putem 

Potom su se saopštenjem oglasili i koordinatori SNS-a za KiM – gradonačelnik opštine Gračanica u kosovskom sistemu, Vladeta Kostić i zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović. Oni su saopštili odluku opštinskih odbora ove stranke u Prištini, Lipljanu, Obiliću, Kosovom Polju, Novom Brdu, Kosovskoj Kamenici, Vitini, Gnjilanu, Istoku, Klini, Peći i povereništva Orahovac-Velika Hoča.

"Svi članovi opštinskih odbora su izrazili potpuno uverenje da je predsednik SNS-a, Aleksandar Vučić, najbolji izbor za Predsednika Srbije, jer Srbija, kao nikad do sada, nije stekla tako veliki ugled u svetu, nije bila u boljoj ekonomskoj poziciji i nikada kao do sada nismo, posebno mi Srbi na KiM-u, bili sigurniji u iskrene namere da se situacija na Kosovu rešava mirnim putem u smeru koji će Srbima obezbediti mir i sigurniji život na ovim prostorima," navedeno je u saopštenju ovih koordinatora SNS-a.

Srpska: Vučić jedini pokazao energiju i autoritet 

Na kraju, nakon dužeg vremena, i jučerašnje osude incidenta sa grafitima u Gnjilanu, saopštenjem za medije na mejl adrese medija, oglasila se i lista Srpska. Njeni članovi, odnosno predstavnici u kosovskoj skupštini i vladi dali su "snažnu podršku" kandidaturi Aleksandra Vučića.

"Uspešnost se meri rezultatima rada, a zalaganjem Aleksandra Vučića, Srbija je postala jača i stabilnija država i cenjena među ostalim državama. Predstavnici Srpske liste i srpski narod sa Kosova i Metohije, žele da Srbija nastavi napred, putem ekonomskog razvoja i reformi, a to je jedino moguće ukoliko na čelu države bude čovek koji ima iskrenu i apsolutnu snagu autoriteta, a jedini ko je pokazao energiju i autoritet, ko se posvetio Srbiji i pokrenuo je, jeste Aleksandar Vučić, zato snažno podržavamo sadašnjeg Premijera i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da se kandiduje za Predsednika na predstojećim predsedničkim izborima," naveli su iz Srpske.

Predsedništvo Srpske napredne stranke predložilo je u utorak Aleksandra Vučića za kandidata za Predsednika Srbije. Iako je Vučić, mesecima pre kandidature, u više navrata, isticao da se neće kandidovati za predsednika, on je kandidaturu, ipak, prihvatio, objašnjavajući da je to učinio "samo zato što žеli da sе obеzbеdi stabilnost i kontinuitеt za Srbiju". Tako preostaje još da odluku o kandidaturi verifikuje glavni odbor SNS-a čija je sednica zakazana za petak. Kada će predsednički izbori biti raspisani, još uvek nije poznato, ali će datum održavanja zavisiti od toga da li će biti raspisani i vanredni parlamentarni izbori, kako je to objasnila predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.