Odblokirani računi kosovske pošte

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim odrednice danas koja je promenjena u juče, jučerašnje izdanje)

Više zvaničnika Pošte Kosova sastalo se juče sa ministarkom finansija i transfera, Hikmete Bajrami (Hykmete Bajrami) i generalnim direktorom Poreske administracije Kosova, Iljirom (Ilir) Murtezajem. Sastanak je rezultirao potvrdom o odblokiranju bankovnih računa Pošte Kosova.

Na ovom zajedničkom sastanku razgovaralo se o obrascima za pronalaženje stvarne mogućnosti za ispunjavanje finansijskih obaveza Pošte Kosova prema PAK-u i reprogramiranju duga, što bi značilo momentalno odblokiranje bankovnih računa.

„Takođe, dvojica visokih zvaničnika Pošte Kosova, zajedno sa predstavnikom Sindikata zaposlenih, Bujarem Šaljom (Shala), sastali su se sa ministrom ekonomije i životne sredine, Bljerimom Kućijem (Blerim Kuqi), sa kojim su razgovarli o radu kompanije, problemima i izazovima sa kojima se suočavaju tokom pandemije Covid-19.

Cilj ovog sastanka bio je da se zatraži podrška od Vlade Kosova kao akcionara Pošte Kosova, koja ima velike finansijske probleme sa padom prihoda zbog pandemije, povećanja duga prema PAK-u, koji je juče blokirao bankovne račune Pošti Kosova.

Podneli su i pismeni zahtev za otplatu državnog duga u iznosu od oko pet miliona evra kako bi se garantovala operativnost i funkcionalnost preduzeća, navodi se u saopštenju.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.