Od jeseni novi smer u srednjoj školi „Grigorije Božović“ u Z.Potoku

FOTO: Preuzeto sa Radio Mitrovica Sever

Učenici u Zubinom Potoku koji ove godine završavaju osnovno obrazovanje, od ove jeseni imaće priliku da konkurišu za novi smer pri upisu u srednju školu „Grigorije Božović“. U okviru dualnog obrazovanja, u trajanju od tri godine, otvoren je smer tekstilstva i kožarstva, na kom će se obučavati budući modni krojači.

Kako je saopšteno iz SO Zubin Potok, učenicima koji se opredele za ovaj novi smer u ovoj školi biće na raspolaganju 20 mesta, a biće im obezbeđen smeštaj u učeničkom domu, hrana u menzi, kao i stipendija.

„Đaci koji se opredele za ovaj smer, moći će da steknu veštine i savremena znanja, a za njih je obezbeđena i praksa u lokalnoj fabrici za preradu tekstila u fabrici ‘Javor’ kao i mogućnost stalnog zaposlenja u ovoj fabrici nakon završetka školovanja“, naveli su.

Dodaju i da će se dolaskom mladih, otvoriti mogućnost za napredovanje same fabrike, širenje poslovanja i veći izvoz robe.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.