Od Beograđana preko 4.000.000 dinara za narodne kuhinje na KiM-u

Građani Beograda donirali su preko četiri miliona dinara za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Eparhija raško-prizrenska. Humanitarnu akciju, u kojoj je sakupljeno više miliona dinara, organizovali su tokom januara grad Beograd i JKP "Infostan". 

Kako navode iz Eparhije raško-prizrenske, novac za normalno funkcionisanje šest narodnih kuhinja u kriznom zimskom periodu, a u kojima se hrani preko 2.000 Srba, sakupljen je velikim odzivom Beograđana i sredstvima će biti obezbeđene namirnice za ove kuhinje i, kako dodaju iz Eparhije, podmirene ostale potrebe.

Pomoć za socijalno najugroženije na Kosovu i Metohiji možete uplatiti preko žiro računa 360-0012622700003-39, na ime "Eparhija raško-prizrenska", Manastir Gračanica, 38205 Gračanica, sa naznakom: "Pomoć za Narodne kuhinje".

Takođe, pomoć se može donirati i slanjem sms poruka na broj 1033 u mrežama Mt:s, Vip i Telenor. Slanjem jedne sms poruke donira se 100 dinara. 

Eparhija raško-prizrenska i dobrotvorna organizacija "Majka devet Jugovića" koja rukovodi narodnim kuhinjama su se, takođe, zahvalili svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji i onima koji su akciju omogućili, i na taj način, kako ističu, pomogli najugroženijima na Kosovu i Metohiji.

JKP "Infostan" iz Beograda nekoliko godina unazad organizuje akcije pomoći za kosovsko-metohijske narodne kuhinje. A, u toku januara ove godine, korisnici komunalnih usluga su, uz uplatnicu za naplatu, dobijali i uplatnicu za pomoć narodnim kuhinjama, te su tako imali priliku da se dobrovoljno priključe akciji i doniraju novac.

Problem narodnih kuhinja u kojima se svakodnevno prehranjuju socijalno najugroženije porodice iz Novog Brda, Kosovske Kamenice, Gnjilana, Kosovske Vitine, Kline i Istoka je to što, kako navode iz Raško-prizrenske eparhije – nedostaju stalne donacije i kontinuitet u snabdevanju namirnicama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.