Od 1. jula građani Kosova u Crnu Goru bez plaćanja osiguranja za vozila

Prelaz
FOTO: Gazeta Express

Vlasnici vozila iz Crne Gore i Kosova od 1. jula neće plaćati osiguranje prilikom prelaska sa teritorije Kosova u Crnu Goru i obrnuto. Ta obaveza, koja važi od 2012. godine, biće ukinuta, na osnovu memoranduma o razumevanju koji će sutra u Podgorici potpisati predstavnici Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore (NBOCG) i Kosovo Insurance Bureau (KIB), kao odgovornih institucija za osiguranje vozila u Crnoj Gori i Kosovu.

S obzirom na to da Kosovo nije članica sistema Zelene karte, moralo se ići na potpisivanje bilaterlnog sporazuma. Građani Crne Gore će ići na Kosovo, svojim vozilima, sa važećim Zelenim kartonima, a građani Kosova će svojim vozilima ulaziti u Crnu Goru sa polisom Kosovo Plus.

Sutrašnjem potpisivanju memoranduma prisustvovaće i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i potpredsednica kosovske vlade Emilija Redžepi, saopšteno je iz NBOCG.

RTK2

Pročitajte još:

Građani Kosova još uvek plaćaju polisu osiguranja u CG, najavljena finalizacija sporazuma na letoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.