Očekuje se potpuni povratak Srpske liste u Vladu Kosova

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Već duže od mesec dana ministri Srpske liste ne učestvuju na sastancima vlade, dok su se poslanici ove stranke poređali u opoziciono krilo Skupštine. Međutim, potpun povratak Srpske liste u vladu očekuje se za nekoliko dana, piše danas list "Zeri".

Iako je prošlo mesec dana od (deklarativnog) odlaska Srpske liste iz vladajuće koalicije, ove nedelje se očekuje da će se ovaj politički entitet u potpunosti vratiti u "Haradinajevu" vladu.

Desila se jedna interesantna stvar

KoSSev: Sa druge strane, o onome što se dešava sa kosovskom vladom govorio je jutros za TV Pink i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, koji je, i potpredsednik vlade – u ostavci, kako saopštava njegovo ministarstvo. Kaže da "ne veruje" da bi ove godine moglo da dođe do izbora, kako prenosi Tanjug, upravo odgovarajući na pitanje šta se dešava sa kosovskom vladom nakon izlaska Srpske liste i prelaska u opoziciju.

Nakon prelaska Srpske liste u opoziciju desila se "jedna interesantna stvar", kaže Jevtić, a to je da su se u kosovskoj skupštini ujedinili svi albanski poslanici i da su izglasali sve što je kosovska vlada predložila.

"To je ono što oni kao narod imaju, uvek će se ujediniti oko ovakvih političkih pitanja," kazao je član Predsedništva Srpske liste.

Izvori Zerija kažu da će Srpska lista za nekoliko dana doneti konačnu odluku da se vrati u Vladu.

Tokom proteklog meseca ministri Srpske liste u Vladi Kosova nisu ni jednog dana napustili svoja radna mesta, čak su za to vreme donosili važne odluke u oblastima koje vode.

Iz Kancelarije premijera Haradinaja za list navode da se očekuje da Srpska lista ponovo razmotri odluku i vrati se u izvršnu vlast, piše dalje Zeri.

Sa druge strane, poslanici i ministri Srpske liste prošle nedelje viđeni su na proslavi 18. godišnjice osnivanja AAK-a čiji poslanici to smatraju kao korak u pravcu promene stava Srpske liste.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.