Obustavljena istraga: Nehat Tači pušten na slobodu

Vest je ažurirana u 16:15

Istraga protiv komandira Kosovske policije za region Južne Mitrovice, Nehata Tačija, obustavljena je i on je pušten na slobodu, javili su beogradski mediji, iako mu je pre samo četiri dana u Beogradu produžen pritvor. Advokat Sead Spahović, branilac Tačija, kaže da su sva tri člana porodice jasno rekla da njegov klijent nije čovek koji ih je proterivao. Srpski organi nisu još uvek potvrdili ovu vest, ali jeste kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj.

"Jedan od oštećenih svedočio je i da su im u policiji rekli da ih je proterao Nehat Tači, ali ga nije prepoznao kao čoveka koji ih je stvarno oterao. Očekujemo da odmah bude pušten i da tužilac odustane od daljeg krivičnog gonjenja. Njemu pritvor ističe 28. oktobra i nema nikakve potrebe da tamo bude još nekoliko dana," rekao je ranije danas za Blic Spahović.

Oslobađanje Tačija je, u međuvremenu, potvrdio i ministar spoljnih poslova Kosova, Enver Hodžaj.

"Tači će se uskoro pridružiti porodici na Kosovu," kazao je Hodžaj, prenose kosovski mediji. 

Nehat Tači je u pritvoru od 28. septembra kada je uhapšen na prelazu Končulj na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine. Pre samo četiri dana, Specijalni sud u Beogradu produžio mu je pritvor za još 30 dana. Srpsko tužilaštvo tereti ga da je u julu i decembru 1999. godine, sa još nekoliko osoba, pretio čoveku u Lipljanu, kao i njegovoj porodici, posle čega su se oni odselili sa KiM-a. On je to, međutim, negirao na saslušanju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.