Obnova asfalta dela ulice Lole Ribara u toku, obustavljen saobraćaj

Lole Ribara ulica
FOTO: Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica

Građevinski radovi koji podrazumevaju obnovu asfalta u ulici Lole Ribara su u toku, saopšteno je danas iz Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Kako su naveli, građevinske mašine rade na „grebanju“ starog i pripremi terena za novi asfalt.

Zbog radova je trenutno obustavljen saobraćaj u ovoj ulici, tj. deonici od Tehničke škole do Autobuske stanice.

Privremeni organ uputio je apel vozačima da koriste alternativne pravce.

„Svi učesnici u saobraćaju se mole da ostanu strpljivi i razumni narednih dana“, poručili su.

Sredstva za rekonstrukciju asfalta u ulici Lole Ribara obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, zahvalio se državnom rukovodstvu na pomoći za, kako je naveo, krucijalne projekte koji će svakako poboljšati putnu infrastrukturu u gradu.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica saopštio je danas ujedno da je Javno komunalno preduzeće „Standard“, dobilo novu mašinu za čišćenje javnih površina i prometnih površina u gradu –  električni vakuum usisivač.

„Kosovska Mitrovica je četvrti grad u Srbiji odmah nakon Beograda, Novog Sada i Kikinde čiji će komunalni radnici raspolagati uličnim usisivačem“, poručili su u saopštenju.

Naznačili su da će im ova mašina olakšati rad i omogućiti rešavanje „gorućih komunalnih problema“ oko sakupljanja smeća i samim tim održavanja higijene u gradu.

Precizirali su da će se ove mašine koristiti na svim lokacijama u gradu, teže dostupnim za čišćenje.

Finansijska sredstva za kupovinu aparata obezbeđena su takođe zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, a vrednost uređaja je 2.280.000 dinara.

Lole Ribara ulica
FOTO: Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica
Vakum mašina ulice
FOTO: Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica

„Država Srbija i ovim gestom pokazuje da Srbima na Kosovu i Metohiji želi da priušti bolju i sigurniju budućnost kao i opstanak i ostanak na ovom prostoru“, poručio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.