O Miroslavu Toholju danas u Prizrenu

Okrugli sto posvećen književnom stvaralaštvu Miroslava Toholja biće održano danas, u 15 časova, u Prizrenu. O delima Toholja govoriće Srđan Milivojević, Aleksandar Dunđerin, Kristina Stevanović, Predrag Radonjić i Živojin Rakočević. Okruglom stolu prisustvovaće i sam Miroslav Toholj.

Srđan Milivojević besediće o književnom delu ovog srpskog pisca, dok će Aleksandar Dunđerin govoriti o recepciji književnog stvaralaštva Toholja u periodu od 1980. do 1990. i od 2001. do 2016. godine.

Kristina Stevanović govoriće o refiguraciji života kroz fikciju – gubljenje i sticanje identiteta, Predrag Radonjić o pripovednoj perspektivi i svetu u romanu "Sestre" Miroslava Toholja, dok će Živojin Rakočević govoriti o pripovetkama ovog književnika.

Miroslav Toholj rođen 1957. godine. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Dopisni je član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Najznačajnija dela su mu romani "Stid" (1989), "Kuća Pavlovića" (2001), "Zvona za Trojicu" (2010) i "Sestre" (2013). Neke od najznačajnijih pripovedaka su i "Apotekarkin raj u muške stvari" (1981), "Mala Azija i priče o bolu" (2002) i "Venčanje u vozu" (2007). Pored romana i pripovedaka objavio je i nekoliko knjiga eseja i publicistike.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.