O izbornim reformama ove nedelje?

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2
 
Posle usvajanja izbornih reformi u zakonodavnoj komisiji, očekuje se da rukovodstvo Skupštine donese odluku da se izborne reforme stave na glasanje u četvrtak, prenosi "Koha ditore".
 
Poslanica pokreta "Samoopredeljenje" Albulena Hadžiu je rekla da će poslanička grupa njene partije, bilo kada da se ova reforma razmatra u Skupštini, insistirati na izmeni nekih pitanja i ako se to ne prihvati, da će kao grupa podneti amandmane. 
 
Rukovodstvo Skupštine Kosova bi u pondeljak na zasedanju moglo da donese odluku da na plenarnom zasedanju donese odluku da na plenarnom zasedanju Skupštine koje se održava u četvrtak kao tačku dnevnog reda uvrsti usvajanje amandmana na zakon o izborima u skladu sa preporukama skupštinske komisije.
 
Poslanik DSK i predsednik zakonodavne komisije Arben Gaši je rekao u nedelju da veruje da će rukovodstvo u ponedeljak o tome doneti odluku. 
 
Sekretar Skupštine Kosova Ismet Krasnići, je rekao da izborna reforma nije u planu skupštinskog rukovodstva za ponedeljak ali nije isključio mogućnost da to pitanje bude razmatrano . 
 
"U planu su nam druga pitanja ali ne i izborna reforma. Ipak ako neko postavi zahtev da se to pitanje razmatra verujem da ćemo to i uraditi", rekao je Krasnići. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.