NUNS: Komemoracija povodom smrti novinarke Olivije Rusovac

NUNS

Povodom smrti novinarke Olivije Rusovac, Nezavisno udruženje novinara Srbije organizuje komemorativni skup danas od 14 sati, u Medija centru.

Foto: NUNS

Na komemoraciji će govoriti: Zlatoje Martinov, Ljubiša Vujoševič i Slavica Vučković, iz uredništva nekadašnjeg glasila građanskog samooslobađanja Republika, i predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

Dugogodišnja novinarka Radio Beograda i glasila građanskog samooslobađanja Republika, i antiratna aktivistkinja, Olivija Rusovac, preminula je iznenada 6. maja u svojoj 79. godini.

Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, a novinarsko ime stekla je u Radio Beogradu. Zbog svoje odanosti profesiji i antinacionalističkih i antiratnih ubeđenja, našla se 1992. na spisku prognanih sa RTS-a, ali joj je to dalo novu snagu u borbi za slobodu izražavanja i građansko društvo.

Bila je među osnivačima Nezavisnog udruženja novinara Srbije i jedna od najaktivnijih članica, naročito tokom devedesetih godina.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.