Novosti: U kovid ambulanti u Kraljevu preminula 24-godišnja devojka

Dvadesetčetvorogodišnja devojka preminula je u subotu ujutro u Kovid ambulanti kraljevačkog Doma zdravlja, javljaju Novosti.

Prema nezvaničnim informacijama, a kako javlja dopisnik Večernjih Novosti, devojku su u ambulantu doveli pratioci kako bi se testirala na koronu jer je već nekoliko dana imala visoku temperaturu. U jednom trenutku devojka je kolabirala i uprkos naporima lekara, na žalost, nisu uspeli da je reanimiraju.

Devojka je bolovala od celebralne paralize, bila je vezana za invalidska kolica i došla je sa pratiocem kako bi se testirala. Antigenski test je pokazao da je negativna, pa je urađen PCR test. Odmah nakon toga njoj se slošilo, kolabirala je i nažalost naši lekari nisu mogli da je spasu iako su sve učinili“, kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo.

Prema njenim rečima, nakon što pristignu rezultati PCR testa biće poznato da li je nesrećna devojka bila inficirana korona virusom.

Devojka se u subotu prvi put javila da obavi testiranje – dodaje dr Krčevinac. – Ovaj tragičan slučaj je ogroman stres i za porodicu, ali i za sve zaposlene lekare i medicinsko odsoblje u Kovid ambulanti.

Detaljnije dnevne informacije o koronavirusu pratite u našem blogu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.