Novosti: Oliver Ivanović u izolaciji

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Lider građanske inicijative ”Srbija – demokratija, pravda” Oliver Ivanović izolovan je u zatvoru u severnoj Mitrovici i ovih dana niko ne može da ga poseti, prenose ”Novosti”.

Početkom ove nedelje osnovni sud u Mitrovici, tako, nije odobrio da lidera SDP poseti Meho Omerović, šef Odbora za ljudska prava Skupštin Srbije, uz cinično obrazloženje – da je javna ličnost.
 
Ali i pre ove ”rampe“ Omeroviću, na prste jedne ruke mogli su da se prebroje oni koji su došli do ćelije u kojoj od januara robija prvi čovek GI ”Srbija”. 
 
Ivanović je najpre bio u pritvoru u Prištini, a posle dva meseca prebačen je u severnu Mitrovicu i ima pravo na svakodnevna viđanja sa odbranom. 
 
Ti susreti, kako nam je rečeno u njegovom pravnom timu, traju do jedan sat. Toliko vremena sa Ivanovićem provodila je i najbliža rodbina, koja je to pravo mogla da koristi dva puta nedeljno. Za ostale posete potrebna je posebna dozvola suda, a ona je izdata tek u četiri, pet navrata.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.