Novo paljenje automobila u Kosovskoj Mitrovici: Izgoreli BMW i Golf, oštećeno treće vozilo

08:50 – Požar ipak podmetnut?

Iako je prema preliminarnim saznanjima u istrazi Kosovska policija raspolagala informacijom da je požar prvobitno izbio na obližnjem trafou a da se preneo na automobile, zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti je upravo potvrdio da policija sumnja da je požar podmetnut upravo na automobilima – BMW i Golfu 7. U jutrošnjem požaru je oštećeno i treće vozilo, marke Pasat B5. Dva vozila su u vlasništvu pekara Albanca u čijem dvorištu su automobili i zapaljeni, KoSSev nezvanično saznaje.

0d 2014. 24 zapaljena automobila na Severu; kapetan Nenad Đurić: 0d 2012. 14 zapaljenih automobila

Ukoliko se potvrdi informacija o namerno podmetnutom požaru, biće to osmi, odnosno deveti slučaj paljenja automobila u Kosovskoj Mitrovici ove godine, a 24. od 2014. godine na Severu Kosova, sa većinom ipak u Mitrovici. Statistiku KoSSeva, izvučenu na osnovu potvrda u policiji, pogledajte OVDE.

Sa druge strane, kapetan Nenad Đurić je u dopisu advokatu Nebojši Vlajiću na njegov upit o broju zapaljenih automobila i krivičnih dela, odnosno broju rasvetljenih slučajeva, letos odgovorio da je od svog osnivanja krajem 2012. godine, direkcija Sever zabeležila 14 slučajeva paljenja vozila, odnosno da je od 40 registrovanih slučajeva krivičnih dela u koje, pored paljenja vozila spada i bacanje eksplozivnih naprava, požari, itd., rešeno ukupno 5 slučajeva.

Kome su paljeni automobili?

Na Severu Kosova, goreli su, između ostalog, automobili direktora pritvornog centra, a kasnije zamenika ministra unutrašnjih poslova Kosova, automobil opštinske administracije Severna Mitrovica, vozila pripadnika Kosovske policije, kandidata za gradonačelnike Olivera Ivanovića i Dragiše Milovića, gradonačelnika Zubinog Potoka, kao i vozilo novinarke KoSSeva.

Na centralnom Kosovu, zapaljen je, između ostalih, i automobil direktora bolnice u Gračanici.

07:50 – Požar izbio na obližnjem trafou?

U požaru koji je rano jutros oko 4:50, kako javlja Kontakt plus radio, izbio u privatnom dvorištu jedne kuće u Bošnjačkoj Mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice, u potpunosti su izgorela  dva vozila marke “BMW” i “Golf”, dok je  treće vozilo marke “Passat” oštećeno. Povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta. Zamenik komandira Besim Hoti, potvrdio je vest za KoSSev, ali je naveo da se pretpostavlja da je inicijalni požar izbio na obližnjem električnom trafou.

"Pretpostavlja se da je u pitanju električni trafo koji se zapalio, a od trafoa zapalila su se i vozila. To mora da utvrdi nadležni inspektor," naveo je Hoti jutros u pisanoj izjavi za KoSSev.

Ovo su osmi i deveti slučaj zapaljenja automobila u severnoj Kosovskoj Mitrovici od početka 2017. godine, uz auto nekadašnjeg predsednika opštine i kandidata za gradonačelnika Dragiše Milovića u obližnjem Zvečanu.

Regionalna istražna jedinica Mitrovica Sever je letos na zahtev advokata Nebojše Vlajiće iznela podatak da je od njenog osnivanja krajem 2012. godine ukupno 14 zapaljenih automobila. KoSSev je, pozivajući se na potvrde upravo ove policije do sada a od 2014. godine, međutim, objavio informacije o 22 zapaljena automobila na Severu Kosova (bez jutrošnjeg slučaja, prim.red.), sa većinom u Kosovskoj Mitrovici i uz dva pokušaja paljenja preko ovog broja. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.