Novi sajt: Raseljenima omogućeno da se preko Interneta prijave za povratak

Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak omogućilo je u novoj godini raseljenima sa Kosova i Metohije, na svojoj novoj Internet stranici – da se upišu u online bazu podataka raseljenih sa Kosova, kao i povratnika i preko Interneta prijave za povratak. U bazu podataka mogu da se upišu sva lica koja imaju veze sa Kosovom (rođeni su na Kosovu, raseljeni, ili izbegli su sa Kosova, živeli su na Kosovu, poseduju nepokretnu, ili pokretnu imovinu na Kosovu itd.), bez obzira na to da li imaju kosovska dokumenta, ili ne. Kako navode iz ovog ministarstva, upis u bazu je bitan za sve one kojima je potrebna pomoć ovog ministarstva, ili drugih institucija.

Svi koji žele da se prijave za povratak, mogu to učiniti preko online baze podataka "Želim da se vratim!".

"Uz pomoć ove baze imaćemo u 2016. godini tačan broj raseljenih i izbeglih sa Kosova, kao i povratnika pa ćemo sa tim podacima moći bolje i više da radimo na povratku i pomoći raseljenim licima sa Kosova," navode iz kosovskog ministarstva za zajednice i povratak.

Na novoj Internet stranici ovog kosovskog ministarstva, takođe, od nove godine dostupna je i interaktivna mapa Kosova preko koje se može doći do informacija vezanih za svaku od 38 opština na Kosovu i broju raseljenih, kao i o aktivnostima koje je ovo ministarstvo sprovelo po opštinama.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.