Novi protest biće drugačije organizovan, trajaće 48 sati

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Pokret Samoopredeljenje i Alijansa za budućnost Kosova najavili su za sredu nove proteste u Prištini, koji će ovog puta biti drugačije organizovani, prenosi ”Indeksonlajn”.
 
Kako navodi prištinski portal pozivajući se na dobro obaveštene izvore, ovog puta će se menjati strategija protesta, jer će demonstranti organizovati miran 48-časovni skup ispred zgrade vlade Kosova. 
 
Prema istom izvoru, na protestima, planiranim za sredu u 12 časova, bi i ovog puta bili upućeni isti zahtevi kao i na prethodno održanim – razrešenje kosovskog ministra za zajednice i povratak Aleksandra Jablanovića i usvajanje zakona kojim bi ”Trepča” postala javno preduzeće.
 
”Samoopredeljenje i njeni opozicioni saveznici imaju za cilj da protestuju u sredu, ali će se zadržati najmanje 48 sati ispred zgrade vlade Kosova na trgu Skenderbega”, rekao je izvor ”Indeksonlajna”. 
 
Isti izvor tvrdi da je Samoopredeljenje počelo da prikuplja šatore, reflektore, ozvučenje za govore i hranu za demonstrante za potrebe protesta. 
 
Dva prethodna protesta su bila nasilna, posebno poslednji koji je održan u utorak, kada je je povređeno na stotine osoba, većinom pripadnika policije.
 
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je ranije rekao da će protesti biti organizovani u saradnji sa Alijansom za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Inicijativom za Kosovo Fatmira Ljimaja.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.