Nova pljačka domaćinstva u Gračanici, Kancelarija za KiM osudila i traži epilog od međunarodne zajednice

protest gračanica
FOTO: KoSSev

U Gračanici je sinoć opljačkana porodica Stević, javili su jutros mediji na srpskom. Slučaj je u međuvremenu potvrdila Kancelarija za KiM, koja je i osudila incident. Izostaje još uvek potvrda kosovske policije.

Obijanjem i pljačkom kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice ovoj porodici direktno je ugrožena egzistencija. Iz kuće je ukraden novac koji je Dragoljub Stević čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ovo je drugi put da su se Stevići našli na meti lopova, podsećaju iz Kancelarije.

„Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Кosovu i Metohiji“, naveli su u saopštenju i takođe podsetili na to da „uporno apeluju“ na predstavnike međunarodnih organizacija, na čemu će nastaviti da institiraju da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi.

Krađe na centralnom Kosovu i povratničkim selima u Metohiji su ‘redovne’ već godinama i predstavljaju jedan od osnovnih problema. Upravo su one jedan od razloga zbog čega je više domaćinstava, prestalo za uzgajanjem stoke, posebno krupnih grla, poput krava i ovaca. Krade se skoro sve – od stoke, pokućstva, poljoprivrednog alata i mehanizacije, automobila, i dragocenosti ukoliko se nađu u kućama.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.