Nova partija Kosova napustila koaliciju „Sloboda“, tvrde – neće preletati

Dragiša Mirić
Foto: RTV Kim

Presednik Nove partije Kosova, Dragiša Mirić, sa još dva kandidata iz ove stranke napustio je koaliciju „Sloboda“ zbog poruka koje je u spotu na albanskom jeziku, u ime koalicije, juče izneo predsednik Progresivno demokratske stranke, Nenad Rašić, kojima se, navodi Mirić, „veliča nezavisnost Kosova“.

„Izašao sam iz koalicije i sa sobom povukao dva kandidata za poslanike ispred moje partije zbog toga što ne želimo da učestvujemo sa takvim ljudima koji veličaju nezavisnost Kosova“, rekao je u izjavi za KoSSev Mirić.

Kaže da je tokom cele svoje političke karijere branio interese Srba, te da nije planirao da izađe na izbore da bi bio ministar, zamenik, već da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Ova stranka se neće nadmetati na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Mirić, kao i ostali članovi, neće napuštati Novu partiju Kosova, potvrdio je, dok će u budućnosti raditi na jačanju same stranke.

„Radićemo sa našim Srbima na Kosovu i Metohiji, nećemo preleteti nigde, sačekaćemo lokane izbore pa ćemo videti šta će narod odlučiti“, poručio je.

Podsetimo, juče je na Jutjub kanalu koalicije „Sloboda“ objavljeno pet predizbornih video spotova kandidata ove koalicije za kosovskog premijera, Nenada Rašića, u kojima, između ostalog, na albanskom jeziku, kojim inače tečno govori, poziva birače da glasaju za njih kako bi „zajedno uklonili negativan uticaj političkog monstruma zvanog Srpska Lista“.

Šta je još Rašić poručio u predizbornim video spotovima pročitajte ovde.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.