Nova medicinska oprema za Dom zdravlja u Ugljaru

Medicinska oprema –  ultrazvučni aparat, aparat za sterilizaciju i torbe sa neophodnom opremom za kućne posete i brze intervencije, uručeni su danas Domu zdravlja u Ugljaru. Opremu koja je poklon odeljenja za zdravstvo opštine Gračanica dodelio je direktor Regionalne bolnice Nebojša Milovanović i direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović. Saopšteno je da će opština Gračanica u ovoj godini zdravstvenim ustanovama donirati opremu i aparate u vrednosti od preko 200 hiljada evra.

"Potrudićemo se da pre svega primarno zdravstvo podignemo na viši nivo, jer je prevencija najbolji lek za sve. Mi smo ovde zbog pacijenata, a ne pacijenti zbog nas i na zdravstvenim radnicima je da uz pomoć savremenih aparata zdravstvene usluge kvalitetno pruže. Naš cilj je da sektor zdravstva, koji je jedan od stubova razvoja naše opštine, dovedemo do kraja i zato ćemo nastaviti sa ulaganjem," kazao je Milovanović.

On je istakao da će opština Gračanica samo u ovoj godini zdravstvenim ustanovama donirati opremu i aparate u vrednosti od preko 200 hiljada evra.

"Posetićemo sve zdravstvene ustanove, domove zdravlja i ambulante i donirati određenu aparaturu i u tom smislu imamo punu podršku predsednika opštine Vladete Kostića. Već narednih dana obići ćemo Dom zdravlja u Donjoj Gušterici, zatim u Gračanici, ali i objekte sekundarne zdravstvene zaštite, bolnice u Lapljem Selu i Gračanici i uručiti određenu pomoć," dodao je Milovanović.

Zamenik direktora Doma zdravlja u Ugljaru, Milorad Milić, uputio je veliku zahvalnost opštini Gračanica na donaciji, koja će, kako je kazao, biti od velike koristi svim pacijentima, kako u Domu zdravlja, tako i na terenu.

"Oprema je od ogromnog značaja ne samo za lekare, već samih pacijenata zbog unapređenja zdravstvenih usluga, dijagnostike i efikasnijeg lečenja," istakao je Milić.

Predstavnici zdravstva opštine Gračanica najavili su da će obići sve zdravstvene ustanove u lokalnoj samoupravi kako bi se upoznali sa njihovim potrebama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.